De inspiratiedag ‘Ouderenmis(be)handeling op de agenda’ van 18 oktober 2019 wordt geannuleerd. Wie zich reeds ingeschreven had wordt persoonlijk gecontacteerd en zal het inschrijvingsgeld terugkrijgen.
Op 15 juni 2018 was het opnieuw 'internationale dag tegen ouderenmis(be)handeling'. Het thema OMB kreeg op die dag enige aandacht vanuit de pers. We waren te horen op het Ochtendnieuws van Radio1 en StuBru en Roos Crabbe, psychologe, bracht een boeiende getuigenis als hulpverlener die met deze problematiek in aanraking komt tijdens 'Middagpost' op Radio 2 Oost-Vlaanderen. Onze perstekst werd ook opgenomen door het Kennisplein, was te lezen in de nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad en het online-platform van VRT NWS. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/14/vloco-vraagt-meer-aandacht-voor-mishandeling-van-ouderen/
Op 13 juni 2017 werd de nieuwe campagne van Hulplijn 1712 gelanceerd. Deze is specifiek gericht op geweld tegen ouderen.

Het Jaarverslag 2016 van VLOCO is beschikbaar! Lees hier het persbericht of neem direct een kijkje in het volledige jaarverslag.

Het topic 'Wat nu' is vanaf nu beschikbaar met onder andere een stappenplan wat te doen bij (vermoeden van) ouderenmis(be)handeling.


Deze week besteedt Ann Peuteman in Knack uitvoerig aandacht aan financieel misbruik bij ouderen. Ook bij VLOCO merken we dat dit heel wat vragen en bezorgdheden oproept bij hulpverleners. Vaak gaat de problematiek ook samen met andere vormen van mis(be)handeling, zoals fysiek of psychisch geweld.

Jaarlijks 100.000 bejaarden slachtoffer van financieel misbruik

VTM Nieuws (12/10/2016) maakte een korte reportage over de problematiek, te bekijken via
deze link: http://nieuws.vtm.be/video/?f%5B0%5D=im_field_categorie%3A216&aid=210257
Nieuws